Over Giraf Educatie

Giraf Educatie is 15 jaar geleden opgericht als E-learning en Scholing Tandheelkunde BV (EST Educatie) met het doel om zinnige en klinische scholingsprogramma’s in de tandheelkunde aan te bieden. Altijd vanuit de “comprehensive“ blik op de tandheelkunde.

Deze blik is bij uitstek een eigenschap van de GIRAF. Deze prachtige dieren hebben nu eenmaal een zeer goed en scherp zicht, zowel dichtbij als veraf. Naar iets kijken met een helikopterview is een veel gebruikte term. De Giraf, als hoogste dier op aarde, doet dit. Kijken met een brede en scherpe blik. De giraf voegt er een wezenlijk element aan toe: MET de ‘poten in de klei’. Precies hetgeen wat we in onze opleidingen nastreven, breder en scherper leren kijken met de voeten op de grond.

De Giraf heeft ook een aantal bijzondere tandheelkundige eigenschappen. Zo heeft een giraf alleen tanden in de onderkaak, vandaar de grote van deze kaak. En wist u dat een giraf evenveel elementen heeft als een volwassen mens?

Preventie van het gebit is ook in de natuur zeer goed geregeld. Het gebit van de giraf krijgt een regelmatige check-up van hun eigen tandarts, de Oxpeckers. Deze vakkundige vogel poetst de tanden van zijn hoog op de benen staande vriend. Zonder gebruik te maken van instrumentarium of een rekening te sturen. Sympathiek en uniek teamwork met een fraai resultaat, helemaal volgens ons motto:

‘Giraf Educatie met kop en schouders er bovenuit’.

Over Giraf Educatie